Co dziś na śniadanie? Owsianka „Pożegnanie z latem”

owsianka3-3-of-1

 

Po raz pierwszy od wielu lat jadłam jeżyny. Ich smak oczarował mnie na nowo – były zupełnie inne, niż się spodziewałam. Pamiętałam je jako kwaśne owoce, a tu niespodzianka! Jakbym jadła coś o smaku „owoców leśnych”. Oczywiście dodałam je do porannej owsianki, która jesienią zamieni się w coś bardziej korzennego. Do popicia kawa, do popatrzenia kwiaty – mogę żegnać lato spokojnie, szczególnie, że bardzo lubię jesień.

Nie gotuję płatków owsianych – wolę, kiedy nie są całowitą papką niczym jedzenie dla niemowlaków. Zalewam je wrzątkiem i po paru minutach są wystarczająco miękkie. Nigdy nie kupuję też płatków błyskawicznych, ponieważ są zbyt przetworzone. Owsianka (1 of 1)

Składniki
(1 porcja):

dwie garście płatków owsianych
jeżyny
pół nektarynki, pokrojonej w kostkę
pół banana, pokrojonego w plasterki
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka mioduOwsianka2 (3 of 1)

Komentarze: 1 komentarz

Dołącz się: zostaw komentarz